Supărat că a fost arestat Platon, Năstase sare la gâtul lui Poroșenko: E UN OLIGARH!

nastase

Liderul Partidului DA, Andrei Năstase, deși se vrea în fruntea țării, nu este deloc tacticos și vorbește la emisiuni de parcă ar fi la cârciumă. El a spus joi seara, în cadrul emisiunii Puterea a 4-a, că președintele Ucrainei, Petro Poroșenco, este un oligarh.

Concluzia lui Năstase a venit în contextul legat de arestarea controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, „considerat raiderul nr 1 al CSI”. Năstase s-a arătat deranjat că Platon a fost arestat de autoritățile ucrainene. Liderul DA l-a băgat din nou în schemă pe Vlad Plahotniuc, considerat cel mai aprig dușman al oligarhului și nașului de cununie a lui Năstase, Victor Țopa. În opinia lui Năstase, Poroșenco și Plahotniuc sunt prieteni și parteneri de afaceri și anume datorită unor înțelegeri dintre cei doi a fost arestat Platon.

„El poate fi văzut proeuropean. Dar el rămâne ceea ce a fost. Rămâne un oligarh care iată a dat curs acestei invitații partenerului său”, a spus Năstase despre Poroşenco.

Mai mult, Andrei Năstase a încercat să arate că nu este de partea lui Platon și a accentuat că acesta trebuie deferit FBI-ului pentru a depune mărturii în cadrul investigațiilor privind furtul bancar pe care le face departamentul de stat al SUA. Doar că în SUA, după cum a confirmat şi procurorul general interimar, Eduard Harunjen, nu a fost deschisă nicio anchetă pe furtul bancar din Moldova aşa cum speculează unele persoane considerate a fi apropiate de Victor Țopa.

Şi trustul Jurnal, care aparține lui Țopa, încearcă în ultimile zile, într-o formă voalată, să-l prezinte pe Veaceslav Platon ca fiind victimă.

Reamintim că anterior au existat zvonuri că Platon ar fi în relații bune cu clanul Țopa.

sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By