Steag al grupării Stat Islamic, găsit la domiciliul atacatorului din Germania

PAY-Alleged-axe-attack-on-train-in-northern-Bavaria

Un steag al grupării teroriste Stat Islamic a fost găsit de anchetatori la domiciliul autorului atacului comis luni seara într-un tren din Germania, în urma căruia au fost rănite cinci persoane, iar autorul a fost împuşcat mortal de poliţie, a anunţat un oficial german, citat de Associated Press.

Ulterior, gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de marți, menționând că tânărul atacator este unul dintre „combatanții” săi.

Ministrul de Interne al Bavariei, Joachim Herrmann, a declarat că suspectul a fost un adolescent afgan în vârstă de 17 ani care ar fi strigat „Allahu Akbar” în timpul atacului.

Herrmann a declarat pentru televiziunea ZDF că presupusul atacator a venit în Germania în urmă cu doi ani, ca minor neînsoţit, şi a solicitat azil. Acesta a trăit într-un centru pentru refugiaţi până în urmă cu două săptămâni, când a fost plasat într-o familie adoptivă.

În ceea ce priveşte răniţii, oficialul german a declarat că doi turişti chinezi sunt în stare critică.

Până acum, în Germania, nu au avut loc atacuri legate explicit de terorismul islamic, deşi ţara a fost în centrul crizei refugiaţilor din ultimul an, notează Mediafax.ro.

You may also like

Comments are closed.

By