Salvatorii reinstalează corturile de reabilitare pe perioada caniculei

corturi_1

Serviciul Situațiilor Excepționale a anunțat că începând de astăzi, 12 iulie, vor fi reinstalate corturile de reabilitare. Acțiunea a fost reluată, avînd în vedere temperaturile ridicate de afară.

Corturile sunt instalate în zonele cu flux mare de oameni, în apropierea pieților și locurilor aglomerate. Punctele cu apă sunt amplasate în municipiul Chişinău, în cele cinci sectoare ale orașului: sectorul Botanica, pe bulevardul Dacia în apropierea Centrului Comercial „1000 de Mărunţişuri”, sectorul Centru în apropiere de Gara Auto Centru, sectorul Rîşcani, lîngă Centrul Comercial „Pancom”, sectorul Buiucani, str. Calea Ieşilor 1 şi sectorul Ciocana, pe bulevardul Mircea cel Bătrîn în apropiere de piaţa din zonă.

Punctele de reabilitare funcționează zilnic, în intervalul orelor 11.00 – 18.00. Oamenii pot veni aici pentru a bea apă şi a se proteja de soare. În caz de necesitate, salvatorii vor acorda primul ajutor calificat. Corturile vor funcționa inclusiv, pînă vineri.

Amintim că meteorologii au emis avertizarea Cod Galben de caniculă până vineri, 15 iulie. În orele amiezii, maximele vor urca până la +35 de grade.

You may also like

Comments are closed.

By