S-au dat de gol! Platon a contractat „Frontier Solutions”, firma de avocatură care-l apără pe Gofman!

platon retinut.jpg3

Veaceslav Platon, reținut luni de SBU și Procuratura din Ucraina, a contractat firma americană „Frontier Solutions”. Dovadă este scrisoarea adresată procurorului general al Ucrainei, Iuri Luțenko, publicată de „Evropeiskaia Pravda”.

În scrisoare, unul dintre șefii companiei „Frontier Solutions” menționează că firma a încheiat un contract privind apărarea intereselor lui Veaceslav Platon în SUA, referitor la furtul miliardului din băncile din RM.

„Domnul Platon este martorul cheie în cadrul investigației pe care o desfășoară Ministerul Justiției din SUA, Poliția de Frontieră a SUA, dar și Biroul Federal de Investigații (FBI), referitor la furtul a peste un miliard de dolari din băncile moldovenești. El cunoaște foarte bine mijloacele și metodele acestui furt, dar și unde sunt banii”, se spune în scrisoare.

„Frontier Solutions” solicită Procuraturii de la Kiev ca Platon să nu fie extrădat în Moldova până când acesta nu va fi interogat de către autoritățile americane.

Totodată, reprezentantul companiei afirmă că dacă acesta va fi extrădat, va fi supus unui pericol în RM. Platon nu va mai putea colabora cu autoritățile din SUA, iar aceasta ar putea duce la împiedicarea desfășurării interogatoriului sau chiar blocarea.

În aceeași scrisoare, se mai spune că cetățeanul Moldovei Veaceslav Platon, este gata să depună mărturii în fața anchetatorilor americani despre implicarea conducerii Moldovei în „furtul secolului”.

Menționăm că „Frontier Solutions” este aceeași firmă de avocatură care anunța anterior că apără interesele lui Mihail Gofman, fostul şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA. El a făcut recent o serie de declarații privind beneficiarul miliardului care, potrivit lui, este democratul Vladimir Plahotniuc.

De asemenea, amintim că astăzi Ambasada SUA a declarat că nu cunoaște dacă au loc investigații în care ar fi implicat Mihail Gofman.

You may also like

Comments are closed.

By