Reprezentantul lui Gofman, pe care Jurnal TV l-a „angajat” în Departamentul de Stat al SUA, este doar un avocat specializat pe omoruri

gofman

Mihail Gofman, personajul apărut în spațiul public din necesitatea realizării unei diversiuni mediatice a fost invitat în Statele Unite ale Americii de către John Sandweg, reprezentant al FRONTIER SOLUTIONS, o firmă privată de avocatură. Este vorba despre firma care a emis scrisoarea oficială către CNA, în care procurorii sunt anunțați de faptul că Gofman nu se poate prezenta la audieri pe motiv că se află în SUA.

Deși s-a dorit crearea impresiei că John Sandweg ar reprezenta Departamentul de Stat al SUA, nu este așa, or avocatul respectiv nu deține nicio funcție în SUA, fiind obligat chiar să demisioneze din funcția de Șef al Agenției de Executare și Drept Imigrațional, după un scandal de proprorții în SUA, în urma căruia s-a constatat că acesta fusese numit abuziv în funcția respectivă. (VEZI AICI CE SCRIE FOXNEWS)

descriere

Mai mult ca atât, prietenul de peste ocean a lui Gofman, pe care presa din buzunarul lui Țopa și Platon au încercat să ni-l servească drept mare om de stat, nu este decât un avocat care a reprezentat infractori acuzați de pedofilie și omucidere, iar acum e specializat în dreptul imigrațional. Cel mai probabil, avocatul aflat în lista neagră în SUA urmează să-i presteze servicii contra cost lui Gofman în ceea ce ține  dosarul de imigrare al moldoveanului care nu vrea să se prezinte în fața procurorilor anticorupție, chia dacă a declarat că deține informații despre jaful miliardului.

Așadar, Gofman împreună cu toată presa subordonată clanului Țopa-Lucinschi au recurs la acest șiretlic intenționat și orchestrat, încercând să inducă lumea în eroare pentru a oferi credibilitate aberațiilor nefondate și neprobate pe care le-a susținut în cadrul conferinței de presă de ieri.

Încercând să ne facă să credem că se află în SUA la invitația unui înalt oficial, Gofman și presa de buzunar nu au făcut decât să manipuleze și să dezinformeze, dând de înțeles că Sondweg ar reprezenta Departamentul de Stat din SUA. Un fals ordinar, or, după cum scriam mai sus Sondweg nu e decât un avocat de pedofili, dat afară cu mare scandal din funcția pe care a deținut-o după doar 8 luni.

Dacă e să analizăm atent modul în care a fost servită informația, minciuna GOFMAN a fost pregătită din timp cu asistența PR-iștilor lui Țopa și Platon, care au convenit de comun acord să trimită echipa JTV în Statele Unite ale Americii ca sa transmită live conferința de presă a personajului implicat în acordarea creditelor neperformante de la BEM. În schemă a fost introdusă și Natalia Morari, care a înregistrat din timp emisiunea cu Gofman și a vrut să ne-o servească ca pe o emisie Directă, ca să nu dea de bănuit că știa din timp de toată schema.

Un alt apropiat al Nataliei a fost implicat în diversiunea mediatică, un prieten de la NewsMaker.md, de la care a pornit totul – în dimineața zilei de ieri acesta a lansat în spațiul public scrisoarea care urma să ne ungă ochii tuturor și să creeze impresia că Gofman s-ar afla în SUA la invitația unor oficiali de la Departamentul de Stat, lucru absolut fals, demonstrat de informația prezentată mai sus.

Așadar și de data aceasta s-a încercat manipularea prin fabricarea unei povești. Aproape că le-a reușit.

Gabriel Călin

 

You may also like

Comments are closed.

By