REACȚIA lui Chiril Lucinschi la investigația Today

lucinschi

Deputatul Chiril Lucinschi a reacționat la investigația publicată, astăzi, de portalul Today.md în care acesta este vizat. Potrivit informațiilor prezentate, Lucinschi ar fi beneficiat de 440 de mii de dolari din Banca de Economii, banii fiind transferați pe conturile companiei sale. Ulterior, mijloacele financiare au fost utilizate pentru finanțarea proiectelor media, fiind folosiți pentru achitarea serviciilor editoriale, inclusiv cele ale jurnalistei Nataliei Morari, concubina deputatului.

„Cu mare interes am citit materialul publicat de today.md, care aparține unuia dintre cei mai buni jurnalisti (cândva) de la TV7 Gabriel Calin, unde si a devenit laureatul premiului „Marul de Aur”. Omul care stie perfect cum se finanțează TV7.

Apropo, am pledat mereu pentru transparenta mass-media si am promovat cu insistenta proiecte de legi, prin care telespectatorului sa i se prezinte informații despre cine sunt adevărații proprietari ai televiziunilor si din ce surse acestea sunt finantate. Apariția acestor născociri nu ma mira. Era de asteptat ca TV7 sa fie atacat. Am fost prevenit de mai multe ori ca vor apărea dosare penale daca nu voi închide talk-showurile politice si nu voi schimba tonalitatea buletinelor de stiri. Declar oficial ca toate companiile mele mediatice au fost finanțate integral din banii obținuti din publicitate, faptul care poate fi usor verificat.

Niciodată n-am ascuns ca il cunosc pe Ilan Shor inca din momentul cand el era copil. Am devenit chiar apropiati dupa decesul tatălui lui Ilan, iar oamenii apropiati la nevoie se cunosc. Dar niciodata relatiile noastre, inclusiv financiare, n-au tinut de televiziuni sau bănci. Din pacate, Ilan Shor a fost si este utilizat in continuare de aceeași Gașca in lupta cu un singur scop – de a lichida ultimele impedimente in instaurarea unui regim autoritar in Republica Moldova”, a scris Lucinschi pe Facebook.

Totodată, acesta a menționat că este gata se se prezinte în fața procurorilor „pentru a oferi toate detaliile in cadrul unei anchete independente, pentru ca eu nu am ce ascunde”.

Postarea lui Chiril Lucinschi a fost distribuită ulterior și de jurnalista Natalia Morari, care ar fi beneficiat de o parte din acești bani.

You may also like

Comments are closed.

By