Procurorii au depus o contestație. Cer pedeapsă mai dură pentru Filat: 19 ani de pușcărie

filat lesinat.JPG7

Procuratura Anticorupţie a depus astăzi apel împotriva sentinţei Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, prin care fostul premier Vladimir Filat a fost condamnat la 9 ani închisoare, amendat cu 60 mii lei, privat de dreptului de a deţine anumite funcţii publice timp de 5 ani, cu retragerea distincției de stat Ordinul Republicii şi cu aplicarea măsurii de siguranță sub formă de confiscare specială a bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite în valoare de 791 milioane lei.

Verdictul a fost dictat după ce procurorii au demonstrat vinovăţia fostului premier de comiterea traficului de influenţă şi coruperii pasive în dosarul care vizează fraudele de la Banca de Economii.

Procurorii consideră sentinţa instanţei de fond ca fiind prea blîndă în raport cu acţiunile ilicite ale inculpatului care a prejudiciat interesele cetăţenilor şi ale statului în proporţii deosibit de mari şi insistă pe aplicarea în privinţa acestuia a unei pedepse mai aspre. Ei au solicitat condamnarea fostului premier la 19 ani de detenţie.

You may also like

Comments are closed.

By