Procuratura examinează posibilitatea contestării deciziei Consiliului orăşănesc Orhei

consiliu orhei

Consiliul orăşenesc Orhei a respins astăzi demersul Procuraturii Anticorupţie privind suspendarea provizorie din funcţie a învinuitului Ilan Șor din funcţia de Primar al oraşului Orhei.

Conform art.200 din Codul de procedură penală procurorul nu poate contesta hotărîrea prin care a fost respins demersul procurorului privind suspendarea provizorie din funcţie a lui Ilan Șor. De acest drept beneficiază doar învinuitul, care poate ataca hotărîrea privind suspendarea sa din funcţie.

Totodată, ţinînd cont de lipsa unei reglementari clare privind procedura de suspendare provizorie din funcţie în cazul primarului, Procuratura anticorupţie va verifica posibilitatea contestării deciziei consiliului orăşenesc Orhei în instanţa de judecată, în conformitate cu art.33 din Legea nr.436 din 28.12.2006 privind administraţia publică locală.

Ilan Șor a fost reţinut acum două săptămâni, fiind învinuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani, într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii.

La demersul procurorilor anticorupţie Judecătoria Buiucani a eliberat pe numele acestuia un mandat de arestare pentru 30 de zile, iar Curtea de Apel a respins săptămâna trecută demersul avocaţilor, care au cerut ca învinuitul să fie cercetat în stare de libertate.

You may also like

Comments are closed.

By