Procuratura Anticorupție confirmă: Platon nu a renunțat la cetățenia RM

morari

Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, dezminte declarațiile avocaților lui Veaceslav Platon, citate de zdg.md, potrivit cărora Ucraina nu-l poate extrăda pe clientul lor, deoarece acesta a renunțat la cetățenia RM, notează Deschide.md.

”În baza de date el figurează ca cetățean al RM. Nu există nicio cerere în acest sens. Nici la Președinție, nici la Registru, deci procedura de renunțare nu a fost intentată”, a declarat Viorel Morari.

La rândul său, avo­ca­tul ucrai­nean, Gleb Seghida, spune: „Cli­en­tul meu (Veaceslav Platon), deja de mai mulți ani este cetă­țean al Ucrai­nei”.

Acest fapt com­plică pro­ce­dura de extră­dare a lui Platon auto­ri­tă­ți­lor din Republica Mol­dova, pen­tru că în Con­sti­tu­ția Ucrai­nei se men­țio­nează că țara nu-și extră­dează cetă­țe­nii.

Amintim că omul de afaceri Veaceslav Platon a fost reținut luni la Kiev după ce a fost anunțat în căutare internațională, fiind învinuit de delapidarea a 800 de milioane de lei din BEM. Acesta urmează a fi extrădat de autoritățile din Ucraina pentru a fi plasat în arest pentru 30 de zile.

platon retinut.jpg5

platon retinut.jpg2

You may also like

Comments are closed.

By