„Pro-românii” Pistrinciuc, Ciobanu și Deliu au votat pentru intensificarea relațiilor cu Rusia

parlament pldm

Deputații liberal-democrați Vadim Pistrinciuc, Maria Ciobanu și Tudor Deliu și-au pus semnătura pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip, înaintată, astăzi, de către fracțiunea PSRM. Asta chiar dacă cei trei pldm-iști se declară pro-români și luptători pentru valorile europene.

Semnatarii, se pare, sunt de acord cu textul moțiunii în care se vrea întărirea relaţiilor cu Rusia. Ei acuză Guvernul Filip că nu întreprinde măsurile de rigoare pentru a intensifica relaţiile comerciale cu Federaţia Rusă.

„Pierderile Republicii Moldova în urma restricțiilor la export în Federația Rusă nu sunt nici pe departe compensate de exporturile produselor și serviciilor noastre în țările UE”, afirmă autorii documentului.

Totodată, prin semnarea moțiunii, liberal-democrații confirmă faptul că Guvernul condus de fostul președinte al PLDM, Vlad Filat, dar și cele conduse de Valeriu Streleț și Chiril Gaburici, la fel din PLDM, au fost incompetente.

„Guvernul condus de Pavel Filip face aceleaşi greşeli pe care le-au făcut Guvernele anterioare, iar pe alocuri intervenţiile sunt şi mai grave”, se spune în moțiunea de cenzură de astăzi.

Deputații mai afirmă că au semnat moțiunea de cenzură împotriva actualului Guvern pentru a nu încuraja menținerea la guvernare a celor care au creat crize în economia națională, în justiție, în sistemul bancar, decapitalizând băncile de miliarde de lei.

1

2

3

Amintim că moțiunea împotriva Guvernului Filip a fost semnată de către 34 de deputați: 24 din PSRM, 7 – PLDM și 3 – PCRM.

You may also like

Comments are closed.

By