Primarul de Șoldănești, reținut: A sustras un lot de ardezie din rezerva de stat, destinat sinistraților

SPIA

Primarul orașului Șoldănești, din partea Partidului Nostru, a fost reținut în seara zilei de miercuri, de către ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI de comun cu procurorii Anticorupție. El este bănuit de abuz de putere.

Primarul ar fi sustras un lot de foi de ardezie din rezerva de stat prevăzută pentru sinistraţii care au suferit în urma calamităţilor naturale, pe care, ulterior, le-ar fi vândut.

Astfel, în rezultatul acestor acțiuni ilegale ar fi fost cauzate daune în proporţii considerabile intereselor publice și drepturilor şi intereselor ocrotite de lege.

De asemenea, de complicitate la această infracțiune este suspectat tatăl primarului de Șoldănești, mai mulți angajați ai administrației publice locale și alte persoane.

Urmare măsurilor speciale de investigații și cercetării la fața locului, ofițerii SPIA au depistat o parte din lotul de foi de ardezie sustras din rezerva de stat, pe care suspecții încă nu reușiseră să o comercializeze.

Totodată, a fost efectuată cercetarea la fața locului și în depozitul Întreprinderii de Stat „Apă-canal Șoldănești”, unde inițial erau păstrate foile de ardezie, însă ofițerii SPIA au constatat că o parte din lot lipsește, iar responsabilii nu pot argumenta lipsa acestuia.

Ulterior, primarul de Șoldănești a fost escortat la sediul Procuraturii Anticorupție pentru a fi audiat, iar la moment este reținut preventiv pe un termen de 72 de ore.

Pentru investigarea cazului dat a fost format un grup de urmărire penală format din procurori Anticorupție și ofițeri SPIA.

Suplimentar sunt efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor, acumulării probelor relevante și finisării urmăririi penale pornită pe cazul dat.

You may also like

Comments are closed.

By