Preşedintele Federaţiei de Baschet și doi complici, trimişi în judecată pentru escrocherie

vucol sputnik.md

Cauza penală de învinuire a Preşedintelui Federaţiei de Baschet din Republica Moldova (FBRM) a fost trimisă în judecată. Octavian Vucol este acuzat de comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari. Împreună cu Preşedintele FBRM, pe banca acuzaţilor vor compărea şi complicii acestuia – un electrician şi un director de firmă, toţi trei acuzaţi, că prin înşelăciune, l-ar fi deposedat pe un cetăţean al Republicii Slovacia de 210 000 de euro.

Potrivit celor constate de procurorii anticorupţie, în intervalul lunilor februarie – septembrie 2015, urmărind scopul deposedării cetăţeanului slovac de bani, l-ar fi convins să investească 340 mii euro pentru construcţia unui complex sportiv multifuncţional pe strada Trandafirilor din Chişinău pentru Federaţia Naţională de Baschet. În realitate însă, FBRM nu avea intenţia şi nici posibilitatea reală de a realiza proiectul şi asta pentru că nu deţinea vreun titlu de proprietate asupra terenului, pe suprafaţa căruia urma să se construiască acel complex sportiv (0,406 ha) şi nici autorizaţie pentru construcţie.

Astfel, deţinînd funcţia de administrator al unei companii în Slovacia, cetăţeanul slovac a transferat pe conturile Federaţiei de Baschet din Moldova bani în numerar, în calitate de avans pentru începerea lucrărilor de proiectare a complexului sportiv. În total, suma cu care a fost prejudiciată compania slovacă este de 210 mii de euro.

Inculpaţii au fost reţinuţi acum două luni, în prezent fiind cercetaţi în stare de arest la domiciliu. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pînă la 15 ani închisoare.

Amintim că, un ofiţer de investigaţie din cadrul CNA a fost reţinut acum o lună, după ce ar fi pretins şi primit 100 mii euro de la Președintele Federației de Baschet pentru a mușamaliza respectiva cauză penală. La demersul Procuraturii Anticorupţie ofiţerul CNA a primit mandat de arestare, urmărirea penală în privinţa acestuia fiind în derulare.

foto: sputnik.md

You may also like

Comments are closed.

By