Poliția a dat de urmele femeii care și-a aruncat copilul în tomberon. Vezi mărturiile tinerei // VIDEO

mama

Oamenii legii au găsit femeia care după ce a născut și-a aruncat nou-născutul într-un tomberon la Buiucani. Ea a fost depistată la doar câteva ore de la incident, la o prietenă.

Tânăra este originară dintr-o localitate din raionul Floreşti, în vârstă de 18 ani. Tânăra ar fi născut singură în condiţii casnice, într-un apartament pe care îl închiria în sectorul Buiucani. Potrivit acesteia, copilul l-a aruncat la gunoi pentru că a crezut că s-a născut mort.

În urma primelor audieri, ea a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, iar poliţiştii au iniţiat un proces penal sub aspectul art.163 “Lăsarea în primejdie cu bună ştiinţă”.

În această ordine de idei, poliţia va sesiza autorităţile publice locale din Florești, având în vedere că ar fi rămas gravidă la vârsta de 17 ani. De asemenea, tânără a declarat poliţiştilor că tatăl biologic al copilului se află peste hotarele ţării și că nu cunoaște despre sarcina ei.

Amintim că în seara zilei de 10 iulie 2016, un bărbat a depistat o fetiţă nou-născută într-un tomberon de gunoi, din strada Paris a sectorului Buiucani. Copilul era pus într-o pungă de plastic. Potrivit medicilor, micuța era în stare de hipotermie şi avea disfuncţii ale sistemului respirator.

În prezent, sunt acumulate toate probele necesare în vederea stabilirii circumstanţelor. De asemenea au fost sesizate organele de resort de asistenţă socială din capitală. Conform prevederilor legislaţiei penale în vigoare, tânăra riscă o pedeaspă cu amendă în mărime de pînă la 4 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

Cazul este investigat de Inspectoratul de Poliţie şi Procuratura sectorului Buiucani.

You may also like

Comments are closed.

By