Platon vroia să fugă cu un pașaport fals

platon retinut

Raiderul N1, Veaceslav Platon a fost prins în seara zilei de luni, la Kiev, după ce Procuratura Anticorupție a RM a anunțat că este dat în căutare internațională. În momentul reținerii, potrivit surselor Deschide.md, Platon avea asupra sa un pașaport fals pe nume ucrainean, acesta urmând să părăsească în regim de urgență Ucraina.

Ulterior, informația privind pașaportul fals a fost confirmată pentru Sputnik.md de către Procuratura Generală din Ucraina.

Potrivit Deschide.md, Veaceslav Platon ar fi fost fost reținut în timp ce ieșea din clădirea în care își are o parte dintre oficii. Acesta era însoțit de câțiva colaboratori cu care încerca să evacueze documente depozitate în mai multe cutii.

Platon urmează să fie extrădat autorităților din RM. În comunicatul PG se mai spune că persoana menționată este verificată de către autorități privind posibila implicare în comiterea de infracțiuni pe teritoriul Ucrainei.

Amintim că omul de afaceri, Veaceslav Platon a fost dat în căutare fiind bănuit de delapidarea banilor din sistemul bancar al RM. El ar fi beneficiat de credite neperformante în sumă de 800 de milioane de lei din Banca de Economii.

Pe numele său, Procuratura Anticorupție a emis mandat de arest pentru 30 de zile.

You may also like

Comments are closed.

By