PERCHEZIȚII // Mai multe săli de jocuri de noroc, luate la ochi

ini_caz

Angajații Direcției investigare fraude economice a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura sec. Rîșcani au documentat activitatea unei întreprinderi specializată în domeniul jocurilor de noroc. Întreprinderea este administrată de către o femeie de 36 de ani, domiciliată în Chișinău și activa cu numeroase ale disciplinei financiare şi regulilor legale de comerţ.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au depistat că întreprinderea a fost fondată în anul 2007, în cadrul căreia activează 7 săli de jocuri de noroc, amplasate în mai multe orașe din țară. Administratoarea avînd intenția de neachitare a impozitelor la bugetul de stat, a inclus în documentele contabile, fiscale şi financiare a întreprinderii, date denaturate privind veniturile şi cheltuielile, reflectînd cheltuielile care nu au avut la bază operaţiuni reale şi care au avut la bază operaţiuni ce nu au existat, precum şi a tăinuit obiectele impozabile, acţiuni care au condus la neachitarea impozitului în proporţii deosebit de mari.

În cadrul materialelor şi măsurilor întreprinse în cadrul cauzei penale a fost stabilit faptul că întreprinderea nu declară conform procedurii legale mijloacele băneşti acumulate de la sălile cu jocuri de noroc. Zilnic, sălile cu jocuri de noroc transmit încasările pe adresa unde conform datelor deţinute de Inspectoratul Fiscal de Stat, nu este declarată.

La fel în cadrul măsurilor s-a constatat că angajaţii în calitate de tehnicieni, intervin în sistemele operaţionale şi în programele aparatelor de joc pentru a modifica procentul de cîştig în folosul întreprinderii, precum şi modificarea datelor privind încasările reale.

Totodată, în cadrul perchezițiilor au fost depistați și ridicați bani necontabilizați, documente de evidență contabilă dublă atât pe hârtie, cât și în format electronic, suporturi de informație sub formă de sticuri, hard discuri și laptopuri cu înscrisuri de ciornă privind încasările reale de la sălile cu aparate de joc, etc.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 244 alin. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Evaziunea fiscală a întreprinderilor a instituțiilor şi organizațiilor” se pedepsesc cu amendă în mărime de la 60 000 la 100 000 de lei sau cu închisoare de pînă la 6 ani.

Aparatele de jocuri la care au fost depistate nereguli, au fost sigilate și transmise la expertiză. Ofițerii de investigații continuă investigațiile pe caz, pentru a stabili prejudiciu bugetului de stat și inițiază un complex de măsuri pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în săvîrșirea activităților delicvente sau celor care favorizează înfăptuirea acestora.

La moment, administratoarea este cercetată în stare de libertate.

You may also like

Comments are closed.

By