PERCHEZIȚII la angajații „Gările şi Staţiile Auto”: Au prejudiciat întreprinderea cu peste 4 milioane de lei

gara auto

Patru milioane şi jumătate de lei este prejudiciul cauzat Întreprinderii de Stat (ÎS) ”Gările şi Staţiile Auto”. Este vorba despre un caz de delapidare a averii străine în care ar fi implicate persoane publice din cadrul ÎS şi un agent economic din Soroca. Circumstanțele săvîrşirii infracţiunii sînt investigate de către Direcţia Generală Teritorială „Nord” a CNA şi Procuratura Anticorupție.

Între anii 2010 – 2016, mai mulţi funcţionari ai ÎS „Gările şi Staţiile Auto”, în complicitate cu factori de decizie din cadrul unei firme de transport, prestator de servicii, ar fi introdus în programele informaționale date eronate despre vînzarea unor bilete inexistente. Astfel, s-ar fi creat premisa în temeiul căreia, nejustificat, au fost transferate în conturile bancare ale agentului economic, bani în sumă de aproximativ 4,5 milioane de lei, prin aceasta cauzând ÎS un prejudiciu în proporții deosebit de mari.

În rezultatul efectuării mai multor percheziții la domiciliile persoanelor suspectate de comiterea infracțiunii, trei persoane au fost recunoscute în calitate de bănuiţi, dintre care una reţinută pe un termen de 72 de ore.

Acest caz se investighează prin prisma art.191 alin. (5) Cod Penal – delapidarea averii străine, infracţiune ce se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 500 unităţi convenţionale sau închisoare de la 8 la 15 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.

You may also like

Comments are closed.

By