Pentru ce fapte eroice a fost reținut bravul Cârnățar

cebotari

Reprezentanții Inspectoratului General de Poliție vin cu concretizări privind reținerea de astăzi a lui Serghei Cebotari, la Nisporeni. Reprezentanții IGP au susținut un briefing de presă în care au declarat că acesta are statut de bănuit în două dosare penale intentate pe numele lui, în baza a 17 plângeri depuse de cetățeni. El a fost adus forțat la audieri ca urmare a celor 2 citații făcute de organul de urmărire penală la care nu a dat curs.

Potrivit Șefului-adjunct al Secției de urmărire penală din cadrul IGP, Ruslan Ojog, în anul curent, în adresa Inspectoratului de Poliție Nisporeni au parvenit 16 plângeri pe numele lui Serghei Cebotari. Cetățenii au informat organele de forță că acesta ar fi pretins de la ei prin înșelăciune și contrar voinței muncă forțată.

„În cadrul acestor cauze penale organul de urmărire penală a expediat două citații în adresa cetățeanului la care m-am referit. Dumnealui a refuzat să se prezinte și atunci organul de urmărire penală a fost obligat să emită o ordonanță de aducere silită care a fost executată astăzi”, declară Ojog.

Tot în cadrul briefingului a fost menționată și cealaltă cauză penală, inițiată pe numele lui Cebotari pe faptul delapidării averii în proporții destul de mari. Conform declarațiilor ofițerului IGP, un alt cetățean a expediat organului de urmărire penală o plângere în care declară că Serghei Cebotari ar fi delapidat averea acestuia.

„Suma totală pe marginea acestor cauze penale constituie peste 400 mii de lei. Mă refer la prejudiciul pretins de către victime”, a menționat Șeful secției de urmărire penală a IGP.

Acesta a subliniat în același timp că Cebotari a fost reținut doar pe baza acestor două cauze penale și pentru faptul că nu s-a prezentat după 2 citații.

„Aș vrea să punctez că în nici un caz organul de urmărire penală nu a reținut această persoană pe motive că dumnealui ar fi membru sau participant activ al unei organizații politice din țara noastră sau pe motiv că dumnealui ar fi trebuit să prezinte anumite probe unei comisii parlamentare cu privire la circulația ilegală a substanțelor anabolizante”, a declarat Ruslan Ojog.

Istoria bravului cârnățar o puteți viziona AICI.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By