Pelerinii care vor merge la Mecca vor purta o brățară electronică

5603b6d0682ccfd636ae0c52

Musulmanii care vor călători în acest an în pelerinaj la Mecca vor fi solicitați să poarte o brățară electronică de securitate după confuzia creată în urma busculadei soldate cu morți în hagialâcul de anul trecut, a informat vineri presa saudită, citează Agerpres cu referire la agenția France Presse (AFP).

Credincioșilor, așteptați în Arabia Saudită în septembrie, li se va cere să poarte această brățară care va fi rezistentă la apă, va avea atașat un sistem de urmărire prin GPS și va conține informații personale și medicale.

Recurgerea la această tehnologie va ajuta autoritățile saudite să trateze pelerinii și să-i „identifice”, potrivit cotidianelor „Arab News” și „Saudi Gazette”.

La 24 septembrie 2015, în timpul ultimului pelerinaj la Mecca, o busculadă gigantică a dus la pierderea vieților a cel puțin 2.297 de credincioși, potrivit datelor compilate din bilanțurile furnizate de guvernele străine. Pentru multe dintre victime au existat dificultăți în a fi identificate. Autoritățile saudite au consemnat în bilanțul lor oficial 769 morți în această busculadă, cel mai tragic eveniment din istoria pelerinajelor.

61721177

Pentru a spori securitatea la Mecca, în jurul Marii Moschei au fost instalate peste 800 de camere de supraveghere.

You may also like

Comments are closed.

By