Patru persoane reținute pentru comercializarea heroinei și amfetaminei // VIDEO

Screenshot_1

Patru persoane cu vîrsta cuprinsă între 35 și 66 de ani, stabiliți cu domiciliul temporar în mun.Chișinău, au fost reținuți de poliție pentru 72 de ore pentru comercializarea drogurilor de tip heroină și amfetamină, în cantități deosebit de mari.

Astfel, angajații Direcției Antidrog ai Inspectoratului Național de Investigații în colaborare cu Procuratura sectorului Ciocana, mun.Chișinău la finele lunii iunie au documentat activitatea infracțională a unui grup de persoane specializat în comercializarea drogurilor de tip heroină și amfetamină, odată cu reținerea unui suspect.

Tînărul a fost reținut chiar în timp ce procura heroină pentru consum propriu, precum și pentru a transmite altor consumatori de droguri. Asupra acestuia, polițiștii au depistat două pachețele cu heroină.

Ulterior au fost identificați alți 3 membri ai grupării criminale, precum și lichidarea a circa 20 de celule de distribuție a drogurilor, preponderent în sectorul Ciocana.

dr.04

În cadrul perchezițiilor corporale, în automobilele și domiciliile acestora s-a depistat și ridicat mai multe pachetele din folie de staniol, în interior cu masă solidă de tip heroină și amfetamină, pregătite pentru comercializare, cîntar electronic la scară mică, telefoane mobile, mijloace bănești în sumă totală de aproximativ 15 000 de lei, precum și alte obiecte interzise în circuitul liber.

Heroina era comercializată de către bănuiți cu 100 euro/gr, amfetamina – 400 lei/gr. În total au fost ridicate aproximativ 4 gr de heroină și aproximativ 5 gr de amfetamină. Valoarea drogurilor sechestrate constituie aproximativ 10 000 de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin.4 Cod Penal al RM. Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By