Operațiune CNA-SPIA-DIP-PA // Un angajat al Penitenciarului 17 din Rezina și un polițist, REȚINUȚI

mita

Șeful serviciului resurse umane al Penitenciarului nr. 17 și șeful unui sector de Poliție din Rezina au fost reținuți de ofițerii CNA și procurori, fiind bănuiți de corupere pasivă.

Suspecții ar fi extorcat și primit mijloace bănești în sumă de 1000 de euro pentru angajarea unei persoane în funcția de gardian-supraveghetor în cadrul penitenciarului menționat.

Cei doi au fost reținuți în flagrant în cadrul unei operațiuni comune CNA – SPIA (Serviciul Protecție internă și anticorupție) – DIP (Departamentul Instituțiilor Penitenciare). În rezultatul perchezițiilor efectuate, banii transmiși sub controlul CNA au fost depistați la domiciliul angajatului penitenciarului și în mașina personală a omului legii.

Ambii au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pentru 72 de ore, iar actualmente se află în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală în temeiul art. 324 alin. (2) lit. c) Cod Penal al R. Moldova.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By