O profesoară de clasele primare din Orhei, implicată în afaceri cu droguri

Screenshot_4

Cinci bărbați și o femeie, ce activează în calitate de profesoară de clasele primare la un liceu din Orhei, au fost reținuți. Ei sunt suspectați de contrabandă şi punerea ilegală în circulaţie a substanţelor narcotice şi psihotrope în proporţii deosebit de mari. Membrii grupării au vîrste cuprinse între 23 și 39 de ani și sunt locuitori din raioanele Orhei, Rezina şi stânga Nistrului. Toți au primit mandate de arest pentru 20 şi 30 de zile.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de către angajaţii Direcţiei Antidorg a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu Procuratura mun. Chișinău și ofiţerii de urmărire penală ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău s-a stabilit că suspecții erau specializați în circulaţia drogurilor în proporţii deosebit de mari de tip buprenorfin „SUBUTEX”.

Membrii grupării criminale au obţinut substanţa psihotropă – buprenorfin SUBUTEX din Franţa, fiind introdusă pe teritoriul Republicii Moldova prin contrabandă. În Republica Moldova substanţa indicată a fost prelucrată şi comercializată în diferite raioane ale ţării la prețul de 1000 de lei pentru o pastilă.

În cadrul percheziţiilor corporale şi în locuinţele bănuiților au fost depistate şi ridicate substanţe narcotice şi psihotrope în proporţii deosebit de mari (10 pastile) şi bani în sumă de 12000 de lei și 350 dolari SUA, proveniţi din activitatea criminală.

Totodată, oamenii legii au acumulat probe pe faptul că organizatorul grupării ar fi procurat în orașul Orhei o casă cu suprafața totală de 200 m2 pe banii proveniți din activitatea infracțională.

Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By