O femeie și un copil – 8 ani în sclavia unei familii din Nisporeni. Cerșeau pe străzi și la mănăstiri // VIDEO

vvvv_0

Membrii unei familii din raionul Nisporeni sînt cercetați în stare de arest pentru 30 de zile.

De mai bine de opt ani, suspecții exploatau persoane pentru practicarea cerşetoriei. La moment, au fost identificate două persoane, o femeie şi copilul acesteia de 9 ani.

Astfel, suspecții confiscau de la victime actele de identitate, şi prin ameninţare cu aplicarea violenţei fizice, îi impuneau să cerşească pe străzile orașului Nisporeni, mun. Chişinău şi la mai multe mănăstiri din preajma oraşului, adăpostindu-i într-un local deghizat într-un spaţiu locativ din raionul Nisporeni.

Persoanele exploatate acumulau timp de o zi cîte circa 500 – 1000 de lei fiecare, ulterior banii erau luaţi de către membrii grupului, care utilizau mijloacele financiare în scopuri personale.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală „Traficul de ființe umane”. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă de la 7 la 15 ani.

De asemenea, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate și racolate.

Poliția solicită cetățenilor să anunțe imediat Poliția dacă observă persoane care cerşesc și par suspecte.

Studiile arată că, de cele mai multe ori, banii cîstigaţi de cerşetori nu sînt utilizaţi de cei care apelează la mila cetăţenilor sau de familiile acestora, ci de alte persoane, care coordonează şi profită de pe urma reţelelor de cerşetori.

You may also like

Comments are closed.

By