16 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

O familie întreagă, pusă pe tâlhării. Poliția caută bunurile furate dintr-o biserică // VIDEO

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un bărbat de 30 de ani din satul Plop, raionul Donduşeni a fost reţinut pentru 72 de ore, după ce a comis un furt de la Mănăstirea ”Marta şi Maria” din Căuşeni. Totodată, el este cercetat penal şi de Poliţia din Edineţ pentru furt din biserica situată în satul Stolniceni, raionul Edineț. Individul nu este la prima abatere de la legislaţie, anterior condamnat pentru infracţiune similară.

Potrivit poliției, bărbatul a acţionat în comun cu alte trei persoane, printre care un minor de 14 ani împreună cu mama sa de 44 de ani şi concubinul acesteia de 45 din ani din orașul Glodeni.

Cazul a avut loc, în perioada 19 – 21 iunie. Cei patru bănuiţi au spart geamul locașului de cult, au pătruns în interiorul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din satul Stolniceni, de unde au sustras un amplificator și mai multe bijuterii din aur și argint. Valoarea bunurilor sustrase depășesc suma de 35 000 de lei.

O parte din bunurile furate au fost depistate la domiciliul bănuitului reţinut, iar o altă parte ar fi fost amanetate de către cei doi concubini. Poliţia întreprinde verificări la casele de amanet din Edineţ pentru a depista bunurile sustrase. Totodată, oamenii legii sunt în căutarea celor doi concubini.

În acest caz, a fost iniţiată o cauză penală pentru furt, pentru care legea penală prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6000 la 20000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 4 ani.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img