Natalia Morari se dă cu fundul la gard! Nu se mai simte amenințată! Gofman e de vină!

natalia morari

Jurnalista Natalia Morari a postat un mesaj pe Facebook în care spune că nu va depune o plângere la poliție pentru ca în baza acesteia să fie declanșată urmărirea penală. Mesajul respectiv vine după ce Inspectoratul General de Poliție s-a autosesizat pe marginea informațiilor făcute publice de jurnalistă în cadrul propriei emisiuni, prin care anunța că ar fi primit anumite amenințări.

„Chiar în timpul emisiunii, eu am primit „un sfat prietenesc” de la invitatul Mihail Gofman (n.r. fost şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA). Potrivit acestuia, „există anumite informații” în privința mea. Mi-a spus să fiu atentă unde îmi las geanta și la mașina cu care circul. Recunosc, nu este plăcut să primești asemenea „sfaturi” chiar în emisie. Dar anume asta m-a făcut să fac public alt mesaj pe care l-am primit săptămâna trecută de la o sursă de a mea mai veche, credibilă, dintr-o instituție de drept. Aceasta a fost o preîntâmpinare prietenească cu mai multe detalii concrete cine și cum mi-ar pregăti anumite provocări în viitorul apropiat”, a amintit Morari în mesaj.

Totodată, ea menționează că deja a transmis la două ambasade unele informații și detalii despre persoanele care îi pregătesc capcane.

„M-am consultat cu câțiva jurnaliști și avocați și ei sunt de aceeași părere: adevăratul scop este de a-mi identifica sursa, care m-a informat. Presupun că asemenea oameni nu sunt pe placul sistemului. Ca jurnalist am dreptul legal să-mi apar sursa, asta și voi face. Din păcate, orice alt detaliu pe care l-aș da acum – instituție, numele și funcțiile persoanelor, care „se ocupă” de mine, i-ar ajuta să identifice persoana. Pornirea cauzei penale în urma depunerii plângerii le-ar da anumite pârghii legale de a avea acces legal la telefonul meu și toată comunicarea prin mail și nu numai. Pentru a-mi proteja sursa, nu o voi face. Dar ca să fie clar celor, care încearcă acum să prezinte totul precum că aș face un show ieftin și în cazul în care nu voi depune plângerea, se va dovedi că am mințit și nici nu am fost amenințată: numele și funcțiile persoanelor, care „se ocupă” de mine, instituția, dar și alte detalii am comunicat săptămâna trecută la două ambasade (chiar în ziua în care am primit mesajele). Asta e tot ce am de spus”, a adăugat jurnalista.

Exact ca și Gofman, Natalia Morari nu vrea să dea detalii pentru că, probabil, nici nu le are.

You may also like

Comments are closed.

By