MOȚIUNE împotriva Guvernului Filip: Premierul este așteptat săptămâna viitoare în Parlament

guvern

Deputații din PSRM, PLDM și PCRM, 34 la număr, au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip, elaborată de către socialiști. Astfel, săptămâna viitoare, premierul Pavel Filip este așteptat în Parlament pentru a prezenta raportul de activitate după 6 luni de mandat.

„A fost nevoie de 8 moțiuni simple ca în sfârșit să reușim să depunem astăzi și o moțiune de cenzură. Prim-ministrul a depus jurământul noaptea. Nu am avut posibilitatea să-i adresăm întrebări. Astăzi, am reușit să-l chemăm la raport. Vom vedea dacă sunt șanse sau nu de a fi demis. Probabil nu sunt. Majoritatea parlamentară nu va acccepta. Scopul este ca Filip să vină și să raporteze cu ce s-a ocupat în această perioadă”, a spus liderul PSRM, Igor Dodon.

Amintim că în cadrul ședinței de astăzi a Legislativului, inițiativa privind audierea prim-ministrului nu a fost susținută de majoritatea parlamentară. Drept urmare, socialiștii au invitat deputații să semneze moțiunea de cenzură, menționând că mai au nevoie de doar două semnături.

„Fracțiunea PLDM, văzând că cei care trebuie să decidă venirea sau nevenirea Guvernului în Parlament au negat această inițiativă, am fost puși în situația ca să semnăm moțiunea de cenzură pentru ca săptămâna viitoare Guvernul să vină în Parlament. Sperăm că Guvernul va veni și vom avea discuții cu privire la realizarea Planului de guvernare”, a declarat Tudor Deliu după semnarea moțiunii de cenzură.

Reamintim că Guvernul condus de Pavel Filip a primit votul de încredere a Parlamentului pe 20 ianuarie 2016.

You may also like

Comments are closed.

By