5 C
Chișinău
Friday, April 16, 2021

Mandat de arest pe numele lui Veaceslav Platon! ESTE IMPLICAT ÎN FURTUL MILIARDULUI!

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Omul de afaceri, Veaceslav Platon va fi anunțat în căutare internațională după ce pe numele său a fost emis mandat de arest pentru 30 de zile. Anunțul a fost făcut de către procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Moraru după perchezițiile care au avut loc astăzi la câteva bănci din Moldova.

„Se întreprind măsuri pentru a fi anunțat în căutare și identificarea lui”, a spus Moraru.

Procurorul-șef al PA a mai declarat că perchezițiile au avut loc pentru a stabili legătura dintre Veaceslav Platon și delapidarea banilor din Banca de Economii.

„S-a stabilit o legătură între investigarea extinsă privind furtul miliardului și tranzitarea printr-o bancă din RM a banilor din altă țară. Au fost mai multe tranzacții efectuate, este vorba despre Letonia, Marea Britanie… De asemenea, acțiunile respective au fost efectuate de către una și aceeași persoană, fapt demonstrat prin actele ridicate în această dimineață”, a menționat Moraru.

Procurorul-șef anticorupție a oferit detalii și despre schema prin care au fost delapidați banii.

„Un grup de persoane juridice, administrate de către persoane fizice interpuse, la comanda unei persoane fizice, am în vedere Veaceslav Platon, au obținut credite neperformante dintr-o bancă. Ulterior creditele respective au fost stinse prin creditele obținute de Banca de Economii. Este vorba de peste 800 milioane de lei”, a adăugat procurorul.

Potrivit lui Moraru, la moment au fost reținute și audiate două persoane, factori de decizie în cadrul Moldindconbank. Între timp, au mai fost citate alte două persoane din cadrul aceleași bănci. Urmează să fie localizate încă două persoane fizice, administratori ai unor agenți economici, care au obținut credite frauduloase.

Amintim că în această dimineață, procurorii au descins la cinci agenți economici, la persoane fizice care administrau acești agenți economici și la câteva bănci din RM. Este vorba despre Victoriabank, Moldindconbank, MoldovaAgroindbank și compania de Asigurări Asito.

foto: moldstreet.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img