Jos panourile publicitare de pe străzile capitalei! Chirtoacă: Afectează imaginea orașului

panouri

Primarul general al capitalei a solicitat pretorilor de sector să emită dispoziții privind demontarea tuturor panourilor publicitare de pe străzi, care au termenele autorizațiilor expirate. Solicitarea a fost făcută luni, 18 iulie 2016, în cadrul Ședinței operative a serviciilor municipale.

Potrivit șefului Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, Ion Carpov, toți agenții economici care dețin panouri publicitare cu autorizații expirate au fost informați, atât verbal, cât și prin scrisori, despre necesitatea demontării obiectivelor de reclamă, iar preturile de sector dețin toată informația necesară vizavi de adresele și tipurile de panouri ce urmează a fi scoase de pe străzi, de pe sensurile giratorii și de la intrările în oraș.

Potrivit Primăriei, pe bd. Dacia au fost demontate peste 80 de obiective de publicitate cu autorizații expirate, inclusiv 20 panouri au fost scoase de înșiși agenții economici. Pretorul interimar de Botanica, Oleg Rățoi, a declarat că pe bd. Dacia au mai rămas 4 panouri de reclamă care aparțin unui agent economic și cu care Primăria se află în prezent în litigiu.

În context, primarul general, Dorin Chirtoacă, a solicitat pretorilor de sector să emită dispoziții privind demontarea tuturor panourilor de reclamă de pe străzi și sensurile giratorii, care au autorizații expirate. „Acestea afectează imaginea orașului, dar și creează probleme de securitate pe străzi”, a mai menționat primarul general.

You may also like

Comments are closed.

By