Ion Sturza o acuză pe Maia Sandu de neo-bolșevism: Cu cât mai rău pentru țară, cu atât mai bine pentru noi…

sturza

Fostul premier, Ion Sturza se arată nedumerit de scrisoarea deschisă înaintată de liderul PAS, Maia Sandu către Fondul Monetar Internațional (FMI). Într-un mesaj pe Facebook, Sturza afirmă că solicitarea făcută este „un fel neo-bolșevism”.

„Se știe, cine știe! că FMI nu dă bani de flori de cuc. Reforme, ajustări. În termeni pragmatici este un lucru bun pentru țară. A cere FMI să nu semneze un acord este un fel de neo-bolșevism. Cu cât mai rău pentru țară cu atât mai bine pentru noi…”, a scris Ion Sturza.

Amintim că ieri Maia Sandu a lansat un apel către FMI în care cere „să nu încheie niciun acord cu Guvernul Republicii Moldova pînă nu sînt asigurate responsabilizarea și transparența procesului”. La scurt timp, premierul Pavel Filip a venit cu o replică în care o acuză de iresponsabilitate și cinism față de cetățenii RM.

„Consider gestul doamnei Maia Sandu ca fiind iresponsabil și cinic față de cetățenii Republicii Moldova, în situația în care chiar liderul PAS a insistat, anterior, că un acord cu FMI este vital. Apreciez că astfel de gesturi politicianiste nu fac decât să încerce să blocheze relansarea economică a țării, lucru care ar fi în detrimentul Repubicii Moldova și al cetățenilor ei”, a scris Pavel Filip pe Facebook.

Amintim că o misiune a Fondului Monetar Internațional se află la Chișinău până pe 15 iulie 2016, în vederea semnării unui nou program cu FMI.

You may also like

Comments are closed.

By