Încă șapte suspecți, arestați după atentatul de pe aeroportul din Istanbul

ataturk-airport-explosion-062816-ap1

Un tribunal din Turcia a condamnat la închisoare alți șapte suspecți acuzați de implicare în atacul terorist sinucigaș care a avut luna trecută pe aeroportul internațional Ataturk din Istanbul, notează Agerpres cu referire la Reuters și DPA.

Cei șapte suspecți au fost acuzați de „apartenență la un grup armat terorist” și de complicitate la crimă, potrivit agenției de presă Anadolu.

La rândul său, agenția de presă Dogan precizează că toți cei șapte condamnați sunt cetățeni străini. Potrivit unui oficial turc, atacatorii erau de naționalitate rusă, uzbecă și kârgâză, iar președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că în spatele atacului s-ar fi aflat militanți ai organizației Stat Islamic de pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice. Potrivit mass-media, cel puțin 11 dintre cei încarcerați ar avea cetățenie rusă.

În total, numărul de persoane arestate în acest caz a ajuns la 37.

A riot police officer stands guard at the entrance of the Ataturk airport in Istanbul, Turkey, following a multiple suicide bombing

Amintim că 45 de oameni au fost uciși și alte câteva sute de persoane au fost rănite în timpul atacului terorist din 28 iunie de pe Aeroportul Ataturk. Atunci trei atacatori au deschis focul pentru a crea panică, înainte ca doi dintre ei să intre înăuntru și să-și declanșeze încărcăturile explozive. Al treilea terorist s-a aruncat în aer la intrarea în terminalul pentru sosiri internaționale.

Turkey Airport Blasts

Turkey Airport Blasts

Forensic experts work outside Turkey's largest airport following a blast

Atentatul de la Istanbul a fost urmat de sângeroase atacuri în Bangladesh, Irak și Arabia Saudită, toate având loc în timpul sărbătorii Eid al-Fitr, care marchează sfârșitul lunii sfinte a musulmanilor, Ramadanul.

You may also like

Comments are closed.

By