9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Imagini ȘOCANTE de la Spitalul de Arsuri din București. Un pacient, mâncat de viu de viermi (VIDEO)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Pacienții de la Spitalul de Arsuri din București îndură condiții mizere, arată o filmare postată de jurnalistul Cătălin Tolontan, pe blogul său.

O filmare realizată de un medic în secția de Anestezie – Terapie a Spitalului  Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală, în urmă cu două zile, dezvăluie un pacient pe care îl mănâncă viermii.

Potrivit medicului, acesta nu este singurul caz. „Sunt oameni internați la Arși în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduși direct la noi. Cum secția e plină de muște, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate,  larve de muște”, a mai precizat cadrul medical.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional.

Și conducerea spitalului recunoaște că pacienții sunt tratați în condiții de igienă precare. Şeful secţiei ATI, Adrian Stănculea, a precizat că secția „nu are condiţii de izolare, nu avem uşi glisante, nu avem aer condiţionat, deci putem avea muşte… dar aici putem vorbi şi despre o deficienţă în tratamentul medical, deoarece acești pacienți trebuie curățați și pansați zilnic”, se precizează pe blogul jurnalistului Cătălin Tolontan.

Jurnalistul a postat filmarea la o zi după ce spitalul a ajuns în atenția presei, miercuri, din cauza unui caz de malpraxis. Astfel, în luna iunie, o femeie a murit pentru că i s-a administrat o transfuzie de sânge greșită.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății a precizat că incidentul a avut loc în 13 iunie și a fost raportat în 27 iunie.

În acest caz, Ministerul Sănătății a dispus Inspecţiei Sanitare efectuarea unui control, în urma verificărilor fiind suspendată activitatea unităţii de transfuzii a spitalului.

„Am dispus controale Inspecţiei Sanitare, am tras concluzii şi am suspendat activitatea unităţii de transfuzii. În acest moment, dacă un pacient are nevoie de transfuzie trebuie să se ia legătura cu Centrul de transfuzii Bucureşti pentru ca specialiştii acestuia să vină să le facă testele de grupă şi să le livreze sângele numai pentru acel pacient. Activitatea unităţii de transfuzii de la Spitalul de Arşi a fost suspendată din cauză că aceasta funcţiona fără autorizare. Controlul a avut loc pe 1 iulie. Pe data de 8 iulie s-a suspendat activitatea”, a explicat purtătorul de cuvânt Laurențiu Colintineanu.

Femeia a ajuns la spital după ce a fost mușcată de câini. Deși ea avea grupa de sânge B3, femeii i s-a făcut o transfuzie cu grupa A2.

UPDATE // Ministrul Sănătății din România, Vlad Voiculescu, a declarat joi în cadrul unei conferințe de presă, că Spitalul de Arși din Capitală se află într-o situație gravă, însă nu poate fi închis.

“Spitalul de Arși se află într-o situație gravă și nu de ieri, de azi. (…) Dincolo de probleme grave de management, insuficiența personalului, ce trebuie spus este că este inacceptabil ca după Colectiv noi să nu fi învățat nimic. (…) Nu putem închide întreg spitalul, ceea ce am făcut este să suspendăm activitatea Unității de transfuzii, ceea ce înseamnă că pacienții cu arsuri grave au fost redirecționați”, a declarat Voiculescu.

 

sursa: romanialibera.ro

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img