Gofman minte?! Guvernul american nu l-a invitat să susțină conferința în SUA

gofman

Guvernul SUA nu a fost implicat în coordonarea vizitei lui Mihail Gofman la Washinton, se spune într-un email  al Ambasadei SUA de la Chișinău. Răspunsul vine ca urmare a unei interpelări făcute de redacția Today.md  pentru a afla dacă fostul șef-adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA), Mihail Gofman, a plecat la Washington la invitația unor instituții de stat americane.

Am urmărit informația apăruta in presă despre vizita domnului Gofman în Statele Unite ale Americii. Guvernul SUA nu a fost implicat în coordonarea vizitei sale și ne abținem de la speculații cu privire la natura întâlnirilor sale private. Cu orice întrebări suplimentare, rugăm să vă adresați domnului Gofman sau reprezentanților săi”, se menționează în scrisoare.

(„We have followed media reports of Mr. Gofman’s visit to the United States. The U.S. Government was not involved in the coordination of his visit, and we refrain from speculation as to the nature of his private meetings. We would refer further questions to Mr. Gofman or his legal representatives”).

Amintim că Mihail Gofman a declarat în cadrul emisiunii „Interpol” că a plecat la Washington la invitația unor oficiali din structurile americane, interesate să afle mai multe informații despre fce se întâmplă în Republica Moldova. Totodată, acesta a mai menționat că urmează să se întoarcă în țară în câteva zile.

 

You may also like

Comments are closed.

By