7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Gofman este unul dintre cei care au furat miliardul, susține ex-procurorul Ivan Diacov

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Fostul angajat al CNA Mihail Gofman e unul dintre cei implicați în furtul de proporții din sistemul bancar, iar acum face „dezvăluirile” sale puțin credibile din cauza unor neînțelegeri în interiorul grupului, a declarat fostul procuror al municipiului Chișinău Ivan Diacov la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

„El este unul dintre ei dintre cei care au furat miliardul. (…) El a avut la o etapă sau alta conexiune. A cunoscut”, a declarat Ivan Diacov.

Totodată, el a declarat că nu prea crede în așa-zisele dezvăluiri ale lui Gofman. „Au rămas mai multe întrebări decât răspunsuri. Întrebarea foarte mare este de ce a ieșit. După cum se vede situația fierbe în așa măsură încât a fost nevoit să iasă”, a opinat fostul procuror municipal.

În acest context el a făcut referire la întrebărie care i-au fost puse în emisiune de ce a tăcut până acum, iar răspunsul său a fost puțin convingător. „Declarațiile de la TV nu au convins că e curat și nu a avut atribuție și cineva l-a împiedicat să-și facă meseria”.

Din funcția pe care a deținut-o, Gofman ar fi putut să stopeze anumite mașinații, dar nu a făcut-o. „Gofman a deținut o funcție foarte importantă în realitatea Republicii Moldova. Mașinăria de spălat bani a lucrat ca nicăieri și el era în epicentru și se face vinovat”, a mai declarat Ivan Diacov, neexcluzând ca Gofman să ajungă la pușcărie.

Amintim că Mihail Gofman și-a făcut „dezvăluirile” în două emisiuni la Natalia Morari, dar după ce a fost citat la procuratură să depună depoziții a fugit din țșară și se află în SUA, sub pretextul neconfirmat că ar fi avut o invitație oficială.

Mihail Gofman a intrat în vizorul public în 2014, ca unul din cei mai bogați angajați ai CNA, cu averi care se ridicau la zeci de milioane de lei, omobile și mașini de lux. În presă și în anumite cercuri se vehiculează că Gofman era omul controversatului Veaceslav Platon în CNA, iar prin intermediul acestuia, Platon a coordonat spălarea a zeci de milairde de dolari din Rusia prin bănci și instanțe judecătorești din Republica Moldova. Despre același Platon se vorbește tot mai des în ultimul timp ca drept unul din beneficiarii furtului de un miliard de dolari din sistemul bancar.

sursa: Politics.MD

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img