Fuga lui Gofman // Cum să-ți faci azil politic lansând bășini mediatice

gofman

Mister Gofman se află acum în SUA și nu arde deloc de dorință să dea cu subsemnatul la Procuratură, acolo unde e chemat ca să explice mai multe despre informațiile pe care le-ar deține în cazul furtului Miliardului. Adevărul este că Gofman nici nu și-a dorit vreodată să facă acest lucru – să fie elucidată schema, or el a făcut parte din ea (vezi legăturile firmei fratelui lui Gofman cu creditele neperformante de la BEM).

Din contra, Gofman a lansat informații goale în spațiul mediatic din Moldova, menite doar să provoace miros și să se creeze impresia că el ar putea deține careva informații ce i-ar pune viața în pericol, ca fuga în SUA să-i fie motivată. Informațiile lansate de el nu sunt nimic altceva decât cele care erau cunoscute, doar că au fost servite cu un alt sos, un sos fără dovezi, dar condimentat cu teorii ale conspirațiilor – cel al implicării unor terțe persoane decât cele raportate de Croll. Un pârț mediatic fără nici un strop de dovezi, care însă a creat putoarea pericolului care planează cică asupra lui Gofman.

Interesant este că totuși Gofman chiar era în pericol, numai că într-un pericol penal, or la iveală ies tot mai multe scheme în care el personal a jucat un rol decisiv.

Acest lucru e demonstrat din plin și de faptul că Gofman a contractat  o firmă  care să-l reprezinte în fața organelor de drept din Republica Moldova. Firma respectivă îl va asista cel mai probabil în obținerea statutului de azilant politic.

Despre faptul că visul lui Gofman este imigrarea se cunoaște de foarte mult timp în anumite cercuri de la Chișinău. Până și numele și l-a schimbat în unul care să-i dea tentă de evreu pentru că a încercat anterior să obțină un loc călduț în Germania – aplicând la programul de despăgubiri al evreilor de către nemți. Nemții însă l-au refuzat. Acum Gofman, cinic ca și toți Platonii care-i stau în spate a încălecat căluțul miliardului, din care s-a înfruptat alături de toți acei care au golit visteria, fiind responsabil direct de scheme concrete de delapidare.

Potrivit unor surse ale Moldova24, Gofman, omul lui Platon, responsabil de abnal (transformarea banilor de pe conturi în CASH), este asistat de firma care a trimis scrisoarea la procuratură nu și fără implicarea lui Veaceslav Platon, pe care a angajat-o să-l ajute și să facă lobby în SUA pentru ca Gofman să obțină protecție. Se pare însă că, spun sursele noastre, americanii știu deja că în spatele acestei fugi peste ocean a lui Gofman stă nimeni altul decât Raiderul nr1, iar surpirzele abia urmează.

 
P.S. Nata$$a, cam pute noua ta jucarică față de care ai o explicabilă dragoste platonică…

Gabriel Călin

You may also like

Comments are closed.

By