Finanțarea mass-mediei lui Lucinschi – motiv de conflict în Parlament! Socialiștii cer ridicarea imunității, iar Candu afirmă cu nu există temei legal

parlament

În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, socialiștii au cerut ridicarea imunității deputaților implicați în furtul miliardului, sugerând că din listă face parte și deputatul Chiril Lucinschi. Solicitarea PSRM vine după ce portalul Today.MD a publicat o investigație, conform căreia ultimul ar fi beneficiat de 440 mii de dolari din BEM.

„Vedem în ultimul timp informații în presă că și unii deputați au profitat de credite de la BEM în ultimii 3-4 ani, avem deputați care au semnat hotărâri de guvern”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon, menționând că trebuie organizate audieri cu participarea procurorului general interimar care să ceară ridicarea imunității.

Propunerea PSRM a fost, însă, respinsă de majoritatea parlamentară. Totodată, președintele Parlamentului, Andrian Candu a declarat că solicitarea socialiștilor este în afara legii.

Amintim că Today.MD a scos la iveală schema care demonstrează faptul că deputatul Chiril Lucinschi a beneficiat de 440 mii USD din Banca de Economii. Mai exact, la ordinul ex-liderului PLDM Vlad Filat, omul de afaceri Ilan Șor a extras banii din sistemul bancar și i-a transferat pe conturile companiei lui Chiril Lucinschi. Suma respectivă a fost folosită pentru finanțarea mass-media lui Lucinschi, dar și pentru proiectele media ale iubitei acestuia, jurnalista Natalia MOrari.

You may also like

Comments are closed.

By