Dublul OMOR de la Râșcani // Șeful–adjunct al Inspectoratului de Poliţie Râşcani, în arest

omor

Magistraţii de la Judecători Buiucani au dispus arest la domiciliu pentru 30 de zile în privinţa şeful–adjunct al Inspectoratului de Poliţie Râşcani.

Amintim că, vineri, 22 iulie, Judecătoria Buiucani a prelungit cu 25 de zile mandatul de arest preventiv în privința șefului Poliției Criminale.

Oamenii legii sunt învinuiţi de neglijenţă în serviciu, exprimată prin lipsa de acţiuni prompte în investigarea dublului omor de la Râşcani, înregistrat la finele lunii iunie. Atunci, doi bărbaţi au fost omorâţi, iar, potrivit unei plângeri, semnate de un grup de cetăţeni, poliţia nu ar fi întreprins acţiuni operative pentru a identifica infractorul şi a stabili circumstanţele crimei.

În urma informaţiilor apărute în presă, Procuratura Anticorupţie s-a autosesizat. Ulterior, un grup, format din procurori anticorupţie, ofiţeri CNA şi ofiţeri SPIA, a efectuat mai multe acţiuni de urmărire penală la Inspectoratul de Poliţie din Râşcani. În urma audierilor, cei doi şefi au fost reţinuţi. În total, patru persoane din cadrul IP Râşcani au fost suspendate din funcţie, pe perioada anchetei, printr-un ordin al conducerii Inspectoratului General de Poliţie.

You may also like

Comments are closed.

By