12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Doi studenți arabi de la medicină, în arest: Au deschis focul asupra unui grup de studenți

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Doi cetăţeni străini, de origine arabă, au fost reţinuţi şi sunt documentaţi de către Procuratura municipiului Chişinău în cooperare cu Serviciul de Informaţii şi Securitate, fiind cercetaţi penal pentru huliganism agravat cu aplicarea armei, infracţiune care prevede pedeapsa de până la 7 ani de închisoare.

Ambii sunt studenţi la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţeanu” din Chișinău. Unul dintre suspecţi, aflându-se într-o zonă rezidenţială, dintr-un mijloc de transport, a efectuat mai multe focuri în direcţia unui grup de studenţi, după care a dispărut de la faţa locului. De menţionat că, cetăţeanul străin este în conflict cu legea, anterior în privinţa acestuia au fost pornite trei cauze penale, inclusiv pentru acţiuni similare. Mai mult, potrivit Procuraturii, studenţii propagă viziuni radicale şi accesează site-uri cu caracter jihadist.

La sfârşitul săptămânii trecute, urmare a operaţiunii comune a procurorilor şi ofiţerilor de informaţii, a fost reţinut suspectul principal, iar în timpul percheziţiilor la domiciliile studenţilor a fost identificată şi cea de-a doua persoană, complice, la comiterea infracţiunii, precum şi au fost ridicate arme din care au fost efectuate împuşcăturile, substanţe narcotice şi aparate pentru întrebuinţarea acestora.

Pe numele acestora, de către Judecătoria sectorului Centru, au fost emise mandate de arest pe un termen de 30 de zile.

De menţionat că, în ultimele şase luni au avut loc mai multe incidente cu implicarea studenţilor străini, ce au manifestat comportament agresiv şi antisocial, soldate cu bătăi, răni de cuţit şi împuşcături.

Procuratura de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate monitorizează toate aceste cazuri şi întreprinde măsuri necesare pentru neadmiterea unor circumstanţe agravante, din raţionamente de securitate naţională, cetăţenii străini, implicaţi, riscând expulzarea de pe teritoriul Republicii Moldova.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img