Doi cetățeni din Israel creșteau cânepă într-o gospodărie închiriată în suburbia Chișinăului // VIDEO

foto_sera

Doi cetățeni ai Israelului de 45 și 60 de ani, membri ai unui grup infracțional specializat în trafic internațional de droguri au fost reținuți de poliție. Aceștia, sînt arestați pentru 30 de zile.

Gruparea a intrat în vizorul angajaților Inspectoratului Național de Investigații de circa patru luni, timp în care polițiștii au stabilit modul de acționare a suspecților.

Capul grupării de 60 de ani, considerat unul din liderii traficanților de droguri din Israel, împreună cu un alt cetățean al Israelului, specialist în creșterea plantelor prin metoda hidroponică au venit în Moldova sub pretextul fondării unei întreprinderi licențiate în creșterea plantelor medicinale.

Aceștia, împreună cu alți complici, care urmează a fi identificati de polițiști, au închiriat, în suburbia mun. Chișinău, o casă de locuit pe teritoriul căreia au amenajat sere cu sisteme de ventilare, încălzire și iluminare, astfel, creînd condiții favorabile creșterii plantelor de cannabis, prin metoda hidroponică.

„Afaceriștii” importau semințe de cannabis din Olanda, după care le cultivau și prelucrau pe teritoriul Republicii Moldova prin metoda hidroponică. După prelucrarea plantelor de cannabis, substanțele narcotice obținute urmau a fi transportate pentru comercializare în Federația Rusă și în statele UE.

La 8 iulie curent, angajații INI în comun cu Procuratura Generală au efectuat un șir de percheziții, la domiciliul închiriat de suspecți unde au fost depistate 375 de plante de cannabis crescute în sere, la fel în subsolul casei au fost depistate aproximativ 300 de ghivece în care erau plantați puieți de cannabis.

c1_2

Totodată, în urma perchezițiilor odăilor, în care locuiau cei doi suspecți, oamenii legii au depistat și ridicat droguri în cantități deosebit de mari (cocaina, MDMA-extasy, marijuană), aparate folosite pentru consumul de droguri. În urma prelucrării plantelor cu conținut narcotic, indivizii urmăreau să obțină aproximativ 100 kg de substanță narcotică, iar cîștigul de pe urma vînzării acestei cantități se estimează la suma de 200 mii de euro.

c0

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 2171 alin.3 Cod Penal al RM ”Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 3 la 7 ani.

Poliția întreprinde măsuri operative de investigație în comun cu omologii din Israel pentru stabilirea și reținerea altor membri ai grupării infracționale.

You may also like

Comments are closed.

By