Despre apelul Maiei Sandu: Cineva a băut gaz în PAS

sandu-maia-768x481

Ieșirea de joi a Maiei Sandu pin care a solicitat Fondului Monetar Internațional să nu semneze un acord cu Republica Moldova denotă o mare ipocrizie, în plus e și un pas greșit din punct de vedere politic, dar și în detrimentul Republicii Moldova, scrie Eugen Luchianiuc pe blogul său.

„Ieșirea de azi (joi) a Maiei Sandu are cel puțin câteva elemente de ipocrizie: Programul de Evaluare a Sectorului Financiar dna Sandu l-a văzut la începutul lui 2015. Putea să-l facă public. Dacă vroia. Dacă … FMI nu semnează acorduri cu oricine”, explică Luchianiuc.

În continuare el prezintă opinia analistului Arcadie Barbăroșie care susținea că ”fără un acord cu FMI partenerii de dezvoltare nu vor transfera următoarele tranşe la bugetul Republicii Moldova şi Guvernul riscă să nu poată asigura salariile şi pensiile, lucru fundamental pentru marea majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova, în special pentru pensionari şi pentru cei care lucrează în sectorul public. Asta ar însemna şi o catastrofă umanitară”.

De asemenea, blogerul face referire și la declarațiile recente ale Maiei Sandu, care, într-o conferință de presă susținea că ”un acord cu FMI este important pentru Republica Moldova și pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv pe motiv că ar fi pentru noi o garanție că această guvernare este monitorizată mai riguros și că guvernul comite mai puține gafe și ilegalități.”

Acum însă Maia Sandu și-a schimbat opinia. Luchianiuc susține că indiferent de decizia FMI, Maia Sandu va avea de pierdut din punct de vedere politic. ”a) Decizia va fi favorabilă pentru Guvern și asta va fi interpretat drept susținere a SUA pentru Guvern. b) Decizia va fi nefavorabilă și atunci Guvernul e în drept să dea toată vina pe Maia Sandu și partidul său. Eu totuși am impresia că cineva în /pas/ a băut gaz. Direct din țeavă. Altfel astfel de eșecuri nu pot fi explicate”, conchide Eugen Luchianiuc.

Misiunea FMI își încheie vineri vizita în Republica Moldova.

Sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By