Cum l-a ajutat Gofman pe Platon să spele, prin două bănci din Moldova, în jur de 18 miliarde de dolari

gofman444

Proiectul Mihail Gofman este un act de disperare al omului de afaceri Veaceslav Platon, despre care presa a scris că ar fi raiderul nr.1 din CSI şi că ar controla mai multe bănci şi companii de asigurări din Moldova.

“Platon l-a aruncat pe Gofman în brațele grupării Luchinschi-Ţopa-Filat pentru că măsurile întreprinse de BNM sunt agreate şi chiar dictate de FMI”, afirmă analistul politic, Victor Gurău, citat de publika.md.

Potrivit lui, fostul adjunct al şefului serviciului de combatere şi prevenire a spălării banilor l-ar fi ajutat pe Platon să spele prin două bănci din Moldova în jur de 18 miliarde de dolari.

În acelaşi timp jurnalistul Victor Nichituş scrie că proiectul Gofman, promovat cu insistenţă de presa controlată de condamnaţii fugari Victor şi Viorel Ţopa, are un caracter electoral pronunţat, dar a fost lansat în grabă, mai devreme decât era planificat iniţial.

Nichituş mai consideră că ieşirea înainte de termen la rampă a lui Gofman, demis de la CNA pentru că nu şi-a putut justifica averea fabuloasă, a fost generată de avansarea negocierilor guvernului a unui nou acord cu FMI.

sursa: infomoldova.net

You may also like

Comments are closed.

By