Consecințele ploii de duminică: Drumuri și ogrăzi inundate, arbori doborâți și mașini blocate // VIDEO

img_1348361_thumbs_600x440_1342681_0

Potrivit ultimelor informații operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, ploile din după-amiaza zilei de ieri au făcut pagube în mai multe raioane ale țării: Criuleni, Ungheni, Leova, Cantemir, Cimișlia, Glodeni, Strășeni, municipiul Bălți și Chișinău. Pagubele au fost la capitolul drumuri locale deteriorate, arbori doborîți, acoperișuri distruse și mașini blocate în apă.

Acoperișuri deteriorate au fost înregistrate în raionul Leova, 20 foi de ardezie fiind distruse de pe acoperișul spitalului raional, de pe acoperișul grădiniței nr. 1 din satul Gotești, raionul Cantemir, dar și de pe un depozit de cereale (țiglă metalică de pe aproape 30% din toată suprafața) din orașul Glodeni.

Peste 11 arbori căzuți au fost înregistrați în orașul Bălți, doborîți pe sectoare de străzi, peste un balcon, peste 2 mașini și peste o conductă de gaz de tensiune joasă, dar și peste linii de troleibuz. Circulația a fost blocată de arbori căzuți și pe mai multe străzi din orașul Ungheni, dar și orașul Leova. În toate aceste cazuri, salvatorii și pompierii din teritoriu au intervenit pentru defrișarea și ridicarea copacilor, spre elibearea curților și traseelor.

Drumuri locale deteriorate au fost înregistrate în satele Stețcani și Miclești, raionul Criuleni. Mai mult, tot salvatorii au deblocat mai multe mijloace de transport din apă, de pe mai multe străzi din Chișinău și Bălți.

Echipe de pompieri au intervenit și pentru pomparea apei din curți, subsoluri și grădini din orașul Cmișlia (5 gospodării), Leova (2 gospodării), și Chișinău (2 subsoluri). Mai mult, ploaia cu grindină a distrus o suprafață de 1,5 ha de viță de vie din orașul Leova. Comisiile pentru situații excepționale locale urmează să estimeze pagubele.

Potrivit ultimelor informații, în urma ploilor nimeni nu a avut de suferit.

You may also like

Comments are closed.

By