Confirmarea nemților a ajuns și la Procuratură. Țopii, anchetați penal

harunjen

Șeful interimar al Procuraturii Generale, Eduard Harunjen a confirmat faptul că este la curent cu ancheta pornită de autoritățile germane pe numele lui Victor și Viorel Țopa.

„Nu suntem în măsură să oferim la aceasta etapă detalii despre acest subiect, am primit pe canalul oficial uzual informația în legătură cu această anchetă, dar la moment nu putem oferi mai multe informații”, a declarat Harunjen pentru portalul Today.md.

Menționăm că declarația șefului PG vine după ce Today.md a publicat, pe 28 iulie, o scrisoare oficială emisă de autoritățile germane către cele din Republicii Moldova, care confirmă faptul că pe numele finanțatorilor platformei DA, au fost deschise dosare penale în Germania.

Potrivit scrisorii, Procuratura Germaniei a preluat urmărirea penală, adică a inițiat procesul de anchetă penală preliminară în privința cetățenilor moldoveni Victor și Viorel Țopa.

De menționat că scrisoarea a fost expediată nu cu un an în urmă așa cum susțin Țopii și Andrei Năstase, dar a fost expediată în luna iulie a anului curent.

You may also like

Comments are closed.

By