Coaliția de guvernare și PPEM au semnat acordul politic pentru integrare europeană

candu leanca

Coaliția de guvernare și Partidul Popular European din Moldova au semnat astăzi Acordul de parteneriat național pentru integrarea europeană.

„Astăzi a fost semnat Acordul cu privire la parteneriatul național pentru integrare europeană între coaliția de guvernare, majoritatea parlamentară și Partidul Popular european din Moldova. Recent a avut loc ședința biroului permanent al Parlamentului și biroul permanent al parlamentului a luat decizia ca Consiliul parlamentar pentru integrare europeană să fie condus de domnul Iurie Leancă, cu experiența lui atât și ca ministru de externe, cât și ca prim-ministru, cu un bagaj de cunoștințe și în domeniu”, a declarat Andrian Candu.

Totodată, Andrian Candu a anunțat că președintele PPEM, Iurie Leancă va prelua președinția Consiliul parlamentar pentru integrare europeană.

„Astăzi am semnat un acord de parteneriat dintre Partidul Popular European din Moldova și Coaliția majoritară. Un acord politic care vizează un parteneriat pentru modernizarea Moldovei și integrarea ei în Uniunea Europeană. Am pornit de la ideea că acest obiectiv este unul național, este unul fundamental. Invitația pe care am primit-o din partea colegilor din Coaliția majoritară a rezultat din faptul că e nevoie de consolidat aceste eforturi și, totodată, pornind de la ideea că Partidul Popular European are expertiza, experiența și resursele umane necesare pentru a contribui la accelerarea parcursului european. Totodată, bineînțeles, s-a mizat mult și pe faptul că dispunem de o doză de credibilitate importantă din partea partenerilor noștri europeni”, a adăugat liderul PPEM, Iurie Leancă.

El a mai spus că se va pune accent pe lupta împotriva corupției, reformarea justiției și elucidarea fraudei din sistemul bancar.

„Sunt cel mai interesat să facem cât mai repede lumină în frauda bancară. Voi cere acolo unde e nevoie de expertiză și experți pentru elucidarea mai operativă a acestui caz”, a adăugat Leancă.

Liderul PPEM a mai declarat că până în 2018, când expiră mandatul Parlamentului european, Republica Moldova va depune cererea de aderare la Uniunea Europeană.

You may also like

Comments are closed.

By