Carnagiul din Nisa // 84 de morți, printre care 10 copii. Deocamdată nu se cunoaște dacă printre victime sunt moldoveni

974x468

Cel puţin 84 de oameni, printre care 10 copii, au murit şi alţi peste 150 au fost răniţi, noaptea trecută, după ce un camion a intrat în mulţimea adunată pe faleza din Nisa. Circa 18 persoane sunt în stare critică.

Spitalele din Nisa au făcut apel către populație pentru donare de sânge pentru persoanele rănite în urma atacului.

nisa-5-800x486

Screenshot_1

Printre persoanele rănite, afirmă mass-media de peste Prut, s-ar afla și doi români. Ministerul de Externe al RM nu deține deocamdată careva informații dacă printre victimele atentatului sunt cetățeni din Moldova.

„Ministerul şi Ambasada Republicii Moldova în Franţa întreprind demersurile corespunzătoare pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii informaţiei cu privire la circumstanțele producerii atacului şi cetăţenia victimelor. Ambasada Republicii Moldova în Franţa a declanşat procedurile consulare specifice în astfel de situaţii şi este în legătură permanentă cu celulele de criză constituite de autorităţile franceze”, se spune într-un comunicat al instituției.

20160715101409

Potrivit autorităților, starea de urgenţă, care urma să expire pe 26 iulie, se prelungeşte, în Franţa, pentru încă trei luni. Preşedintele Francois Hollande, întors de urgenţă la Paris ca să participe la întrunirea celulei de criză de la Ministerul de Interne, a calificat masacrul drept un atac terorist, anunțând o serie de măsuri suplimentare de securitate.

ATENTAT-TERORIST-in-Franta-in-Nice-cel-putin-60-de-morti-LIVE-TEXT

Amintim că tragedia s-a produs de Ziua Națională a Franței în momentul când mulțimea admira focurile de artificii. Camionul care a intrat în multime a parcurs 2 kilometri până să fie oprit de poliție.

Conform datelor acumulate, autorul atentatului, împușcat de poliție, avea 31 de ani, era cetățean francez de origine tunisiană și avea camionul plin de grenade și arme.

Suspectul ucis era cunoscut forţelor de ordine pentru infracţiuni mici înainte de masacru şi nu era suspect de terorism, relatează Le Parisien.

800x0_1468565961843966b2

O sursă CNN susține că autoritățile franceze ar fi găsit o carte de identitate a atacatorului și acesta ar fi locuitor al orașului Nisa.

Simpatizanţii grupării ISIS sărbătoresc atacul din Franţa trimiţând mesaje cu hashtag-ul #Nice_Attack, potrivit dailymail.co.uk. Într-o imagine, teroristii anunță că urmatoarea țintă este Berlinul.

Un comunicat FBI suțtine că America a fost avertizată în legătură cu aceste tipuri de atacuri și că ar fi trimis către țările partenere această alertă. Se vehiculează tot mai mult că teroriștii ar urma să atace țările europene folosind mașini.

Cetățenii Republicii Moldova precum şi rudele acestora sunt rugaţi să contacteze :
Ambasada Republicii Moldova la Paris +33 674966891

Celulele de criză constituite de autorităţile franceze : +33 143 175 646 şi +33 493 722 222

Centrul de Apel al MAEIE:

din Republica Moldova: 080090990 (apel gratuit)
din străinătate: +373 22 788 722

You may also like

Comments are closed.

By