Canicula aprinde vegetația: Pompierii au stins zeci de hectare de vegetație arsă

polscin_0

Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au intervenit în forță pentru lichidarea focarelor de vegetație aprinsă. Pompierii au stins hectare de iarbă și miriște, care s-au aprins pe parcursul ultimelor 24 de ore.

Conform informațiilor operative, salvatorii au lichidat peste 93 ha de vegetație în mai multe localități din raioanele Cahul, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Căușeni, Glodeni, Cantemir, Drochia și UTA Găgăuzia. În localitatea Rasvet, raionul Strășeni pompierii au lichidat focare de ardere pe o suprafață de 70 ha de teren cu iarbă, iar în apropiere de satul Coșcalia, raionul Criuleni, au ars 8 ha de miriște.

În acest context, Serviciul Situații Excepționale al MAI atenționează asupra respectării regulilor antiincendiare. Mai mult, pompierii avertizează că în condiții de temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere în preajma lanurilor cu cereale sau a masivelor forestiere poate genera incendii.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 12-16 iulie, pe teritoriul țării este instalat pericol excepțional de incendiu. Canicula se va menține până vineri, 15 iulie.

You may also like

Comments are closed.

By