-2.2 C
Chișinău
Thursday, January 27, 2022

BOMBA care ar putea arunca în aer Moldova! În biroul lui Platon s-ar fi găsit însemnări incendiare cu sume de bani alocate unor politicieni, jurnaliști și instituții media

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Potrivit unor informații parvenite de la colegii din presa ucraineană, surse din rândul anchetatorilor ucraineni susțin că la percheziția din timpul reținerii lui Veaceslav Platon ar fi fost ridicate mai multe înscrisuri, un carnet cu notițe, hard-disck-uri și stick-uri ce conțin informații incendiare despre activitatea acestuia.

Potrivit surselor citate, în carnetul de notițe figurează nume sonore din Republica Moldova, politicieni, funcționari de stat și din mai multe banci, jurnaliști, instituții media și administratori ai unor companii, cărora Platon le-ar fi plătit bani pentru anumite servicii.

De asemenea, la percheziții ar fi fost găsite mai multe contracte fiduciare semnate de Platon, care confirmă că el este proprietarul firmelor prezentate în schemele procurorilor moldoveni, că ar fi participat la fraudarea BEM și la spălări uriașe de bani.

Toate aceste probe urmează să fie transmise de autoritățile ucrainene procurorilor moldoveni pentru a fi analizate.

Presa ucraineană a mai scris și despre informații că Platon ar fi sprijinit financiar luptătorii din Donbas.

foto: rise.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img