ALERTĂ în Germania! Incident armat într-un mall din Munchen: Nouă morți // UPDATE

munchen olympia

UPDATE // 07.00: Autorul atacului este un tânăr de 18 ani din Munchen”, cu dublă cetățenie germană și iraniană, care nu era cunoscut de serviciile de poliție și trăia „de multă vreme” în capitala Bavariei, a afirmat sâmbătă șeful poliție locale, scrie AFP.

„Motivațiile rămân deocamdată complet necunoscute”, a adăugat el. Tânărul a deschis focul la începutul serii în direcția persoanelor care ieșeau dintr-un restaurant McDonald’s, apoi a continuat atacul într-un centru comercial din vecinătate, după care a reușit să fugă.

Tânărul a fost rănit de o patrulă de poliție, mai târziu fiind găsit mort în apropierea zonei unde a avut loc atacul. Tânărul s-ar fi sinucis, afirmă oamenii legii.

„Sunt german, sunt născut aici. La naiba cu străinii de rahat”, a strigat bărbatul.

Purtătorul de cuvânt al poliției a declarat: „Nu avem niciun indiciu că ar fi vorba de un atentat islamist”.

Forțele de ordine au crezut inițial că au de-a face cu trei autori, pentru că o mașină suspectă cu doi bărbați în interior a fost văzută de martori în timp ce se îndepărta cu viteză de locul tragediei. „S-a dovedit că cei doi nu aveau absolut nicio legătură cu faptele”, a afirmat Hubertus Andrae.

160722-munich-shooting-17

GERMANY-SHOOTING-MALL

UPDATE // 00.04: Cel puțin nouă persoane au fost ucise în atacul armat care a avut loc la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, landul german Bavaria, potrivit unui nou bilanț provizoriu, citat de AFP.

Se presupune că printre cele 9 victime se numără și un atacator. Cadavrul acestuia a fost găsit la 1 km de de zona în care a avut loc atacul.

UPDATE // 23.07: Germania a activat unitatea antiterorism CSG 9 după atac.

UPDATE// 22.32: Poliția din Munchen confirmă, pe pagina sa de Facebook, numărul morților – șase victime.

Heavily-armed-police-officers-with-weapons-prepare-to-respond-to-a-shooting

UPDATE // 21.30: Poliţia germană a comunicat că situaţia din Munchen este „confuză”, recomandându-le locuitorilor să rămână în case până la prinderea autorului sau autorilor atacului.

munich-shooting-578780804

Pe internet au apărut imagini din timpul atacului:

UPDATE // 21.00: Agenția de presă DPA a relatat că atacul a început la ora locală 17:52 (15:52 GMT), într-un restaurant fast-food, potrivit purtătorului de cuvânt adjunct al poliției din Munchen, Thomas Baumann. Potrivit cotidianului Bild, un atacator a fugit în centrul comercial și a deschis focul asupra mai multor persoane, iar apoi s-a deplasat în direcția unei stații de metrou, unde la fel a tras focuri de armă.

Nu este clar dacă au existat unul sau mai mulți atacatori, notează Agerpres.

munich_shooting_650_afp_636048258478961786

În urmă cu puţin timp a fost instituită stare de alertă în oraşul german Munchen, după ce au început să se audă împuşcături dintr-un centru comercial.

Presa germană scrie că s-au auzit împuşcături în centrul comercial Olimpia, în apropierea stadionului formaţiei Bayern. Acolo are loc o operaţiune de mare amploare a forţelor de ordine.

Cel puţin 15 persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în atacul terorist.

atac munchen

Conform unor surse, autorul atentatului a fugit din centrul comercial şi este căutat într-o staţie de metrou, scrie Mediafax.

Cn_CyaXXgAAQO--

Între timp, autoritatea de transport din Munchen anunță că a oprit circulația mai multor trenuri, tramvaie și autobuze după atacul armat.

Știre în curs de actualizare.

You may also like

Comments are closed.

By