Aeroportul din Bruxelles nu era pregătit pentru un atac terorist

bruxelles

Aeroportul din Bruxelles, lovit de atentate-sinucigașe pe 22 martie, nu a avut un plan de criză în cazul unui atac terorist și comunicarea între serviciile de urgență a fost un „eșec total”, potrivit unui raport de anchetă publicat joi de mass-media, relatează AFP, citată de Agerpres.

Raportul recomandă de asemenea o revizuire în profunzime a funcționării centrului de criză și critică congestia rețelei de telefonie mobilă, „complet saturată”.

Totodată, potrivit raportului, planurile specifice ale aeroportului au fost proiectate în primul rând pentru a face față unei catastrofe de tip „prăbușirea unui avion”, însă nu includ componenta specifică consacrată terorismului.

„Acest aspect nu a fost prevăzut în exercițiile de pregătire a personalului de salvare de pe aeroportul Bruxelles—Zaventem”, afirmă raportul. Comisia de anchetă insistă asupra faptului că planul de criză al aeroportului să fie actualizat de urgență pentru a lua în considerare dezastrele non-aeriene și care se pot produce în zonele accesibile publicului.

Versiunea finală a raportului urmează să fie publicată înainte de 21 iulie.

Brussels Airport And Metro Rocked By Explosions

Revendicate de gruparea Stat Islamic (SI) și comise de aceeași celulă care a comis atentatele de la Paris în noiembrie 2015, aceste atacurile sinucigașe au făcut 32 de morți pe aeroportul și la metroul din Bruxelles.

You may also like

Comments are closed.

By