Un ofițer CNA, reținut pentru 72 de ore

cna

UPDATE // Ofițerul CNA a fost reținut, vineri, după ce a fost trădat de președintele Federației de Baschet, Octavian Vucol. Acesta i-ar fi cerut să-l scape de pedeapsă, Vucol figurând într-un dosar de corupție (escrocherie în proporții deosebit de mari). Președintele Federației de Baschet l-ar fi denunțat pe angajatul CNA după ce acesta a fost reținut.

„Angajatul CNA este inspector superior al unei direcții din cadrul aparatului central din CNA, are un stagiu mare de lucru. Angajatul CNA a primit suma de 100 000 de euro pentru a infuența mersul anchetei și pentru a influența nereținerea persoanei. Evident, un singur angajat nu putea primi suma respectivă, de aceea se examinează implicarea și altor persoane în acest caz. La moment, ca prioritate sunt două versiuni: denunțul ar putea fi calomnios, a doua – că denunțul este veridic. Urmează a fi aduse probe în confirmarea sau infirmarea uneia dintre versiuni”, a declarat Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție în cadrul unui briefing de presă.

Ofițerul reținut riscă 6 mii unități convenționale amendă sau 7 ani de închisoare.

(știre inițială)Un ofiţer al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind suspectat de trafic de influență. Reţinerea a avut loc în urma unei operaţiuni comune a CNA şi Procuraturii Anticorupţie.

Ofiţerul este bănuit că ar fi estorcat 100 000 de euro pentru muşamalizarea unui dosar penal.

Potrivit unor surse ale portalului Today.MD, ar fi vorba despre Ruslan Harcenco, ofițer din cadrul Direcției Generale de Combatere a Corupției a CNA.

Procuratura Anticorupţie va organiza astăzi un briefing de presă în cadrul căruia vor fi oferite detalii vizînd reţinerea ofiţerului CNA. Briefingul va avea loc la ora 11:30.

imagine simbol

You may also like

Comments are closed.

By