Un moldovean a încercat să mituiască polițiștii de frontieră cu 1 000 de euro

Screenshot_9

Incidentul a avut loc în seara zilei de 7 iunie 2016. Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Lipcani a observat pe direcția Criva- Slobozia un autoturism LUAZ, din care trei persoane descărcau colete voluminoase.

Screenshot_7

În timpul intervenției, două din ele au reușit să fugă, traversând ilegal frontiera de stat, în România. A treia persoană, cetățean moldovean de 26 de ani, un locuitor al satului Drepcăuți, raionul Briceni, a fost reținută. La fața locului, polițiștii de frontieră au depistat patru colete, în care erau ambalate 5 000 pachete cu țigări, marca ”Ritm”, cu timbru de acciz R.Moldova. Valoarea mărfii a fost estimată la peste 50 de mii de lei.

Screenshot_8

În cadrul cercetărilor, tânărul a propus membrilor patrulei mită de o mie de EURO, pentru ca infracțiunea să fie ascunsă, iar acesta să fie eliberat. Mai mult, conform informațiilor deținute de polițiștii de frontieră, moldoveanul a fost anterior condamnat pentru organizarea migrației ilegale – art. 3621 Cod Penal al R.Moldova.

Mijlocul de transport și țigările au fost reținute, iar persoana este cercetată penal în stare de libertate. La fel, polițiștii de frontieră continuă investigațiile în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor infracțiunii și identificării persoanelor implicate.

You may also like

Comments are closed.

By