Un avion de pasageri, prăbuşit INTENŢIONAT în deşert

2-1

Un avion Boeing 727, care ar putea transporta până la 170 de pasageri la bord, a fost prăbuşit în mod intenţionat, în cadrul unui experiment referitor la efectele dezastrelor aviatice.

Impactul a fost realizat intenţionat, pentru un documentar Discovery Channel şi Channel 4, vrând să arate efectele unui impact serios, dar din care pasagerii ar supravieţui, scrie dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Avionul a fost dus deasupra deşertului mexican, apoi prăbuşit, la bordul său aflându-se manechine de test şi zeci de camere de filmat, pentru a surprinde momentele presupusei tragedii.

După prăbuşire, avionul s-a rupt în două. Pilotul s-a catapultat cu câteva minute înainte de prăbuşire.

Experimentul a fost realizat pentru a studia rezistenţa avionului la impact şi efectele pe care acesta le poate avea asupra pasagerilor.

Este pentru prima dată în 30 de ani când un avion de pasageri este prăbuşit intenţionat pentru un experiment ştiinţific. Ultima dată o astfel de prăbuşire a avut loc în 1984, când NASA a doborât un Boeing 720 în deşertul Mojave.

„Nu a fost niciodată mai sigur să zbori, însă vrem să folosim această ocazie pentru a furniza date ştiinţifice care ar putea ajuta la îmbunătăţirea siguranţei pasagerilor în cazurile rare când o catastrofă aviatică chiar are loc” a declarat Sanjay Singhal, producătorul documentarului.

La experiment au participat 300 de oameni, incluzând echipa de producţie, piloţi, experţi, armată, echipe de pompieri şi de poliţie.

You may also like

Comments are closed.

By